Gå til Rogalandteater.no

EN FOLKEFIENDE

Category:

Av: Henrik Ibsen Bearbeidet av: Kjersti Horn og Kristian Lykkeslet Strømskag Regissør: Kjersti Horn Scenograf- og kostymedesigner: Sven Haraldsson Komponist: Erik Hedin Dramaturg: Kristian Lykkeslet Strømskag Lysdesigner: Haakon Espeland Videoproduksjon: Joakim Foldøy Lydproduksjon: Arild Lægreid Medvirkende: Cato Skimten Storengen som Thomas Stockmann, Ragnhild Arnestad Mønness som Kathrine Stockmann, Glenn Andre Kaada som Peter Stockmann, Ole Christoffer Ertvaag som redaktør Hovstad, Lars Funderud Johannessen/Henrik Bjelland som Randine og Kjell Aslaksen, Alexandra Gjerpen som Petra Stockmann, Svein Solenes som Jazec Horzer, Marko Kanic som Benny Billing og Morten Kiil Fra Barne-og ungdomsteatret: Brage Haarr Drugli/Birk Einarson Vetrhus som Morten Stockmann, Reidar Gjerde/Anton August Godtlibsen Johansen som Ejlif Stockmann, Rikke Mellemstrand Torsteinbø/Frida Ree-Pedersen som Elisiv Stockmann Foto og visuelt uttrykk: Stig Håvard Dirdal

LES MER

About

Sannheten kan være giftig!

En folkefiende av Henrik Ibsen er vårt nasjonale samfunnsmedisinske drama og regissør Kjersti Horn er klar til å dykke ned i materien.

Dr Stockmann er legen som oppdager at byens viktigste næringskilde er forgiftet. Han ønsker å varsle alle i den lille byen om sin skremmende oppdagelse. Men da det går opp for de styrende organer at dette får store økonomiske konsekvenser for lokalsamfunnet, foretrekker de å skyfle den pinlige affæren under teppet. Et stort drama begynner å utspille seg, der helter og forbrytere vekselsvis bytter roller i forvirringen over hva som er rett og galt.

Å stå alene mot overmakten er ikke enkelt. Sannheten er tøffe saker. Mobben er nådeløs, både i kapitalen, media og folkedypet – og idealisten må ofte betale en dyr pris for sin overbevisning.

En Folkefiende handler om rå maktkamp, folks fortrengning av fakta, pressens feighet og motstanden fra byens administrative og politiske ledelse. Ibsens klassiker er fremdeles en aktuell historie om den skjøre balansegangen mellom idealisme og fanatisme.

På Hovedscenen i høst ser du en ny og oppdatert Folkefiende med dramatiske forbedringer!

Det er utarbeidet undervisningsmateriell til forestillingen. Undervisningsmateriell kan du laste ned her og vedlegg til undervisningsmateriell laster du ned her.

Pressen skriver:

Dronningen av moderniseringer av klassikere Kjersti Horn og ensemblet har totalrenovert Ibsens En Folkefiende – en vellykket sådan! En Folkefiende treffer deg som et godstog i full fart. Det er potent, innovativt, relevant og med bøttevis av humor! Og publikum på premieren lot seg begeistre og kvitterte med stående applaus og trampeklapp!

Også anmelderne var over gjennomsnittet begeistret etter teppefall og Aftenbladets anmelder mener «Regissør Kjersti Horn og hennes ensemble lager strålende komikk rundt Henrik Ibsens Doktor Stockmann». Les hele anmeldelsen her. Rogalands Avis anmelder beskriver En folkefiende som en «ellevill forestilling» og «en solid teateropplevelse med en stor solist (Cato Skimten Storengen som doktor Tomas Stockmann), utmerket akkompagnert av det øvrige ensemblet i ulike roller». Les hele anmeldelsen her. Både Aftenbladet og Rogalands Avis har funnet frem til femmeren på terningen.