Gå til Rogalandteater.no

A CHRISTMAS FOR CAROL 2017

Category:

Av: Yngve Sundvor Regissør: Yngve Sundvor Scenograf: Arne Nøst Kostymedesigner: Christina Lovery Videodesigner: Reidar Richardsen Dramaturg: Morten Kjerstad Lysdesigner: Haakon Espeland Maskør: Jill Tonje Holter Lyddesign: Anders Veire, Frode Ytre-Arne PA lyd: Arild Lægreid Musikkproduksjon: Svein Ragnar Myklebust, Frode Ytre-Arne Medvirkende: Nina Ellen Ødegård, Anders Dale, Ole Christoffer Ertvaag, Helga Guren, Per Kjerstad, Ragnhild Arnestad Mønness, Elisabeth Fjermestad, Even Stormoen, Roar Kjølv Jenssen, samt medvirkende fra Barne- og ungdomsteatret Foto og visuelt uttrykk: Stig Håvard Dirdal

LES MER

About

Ringer julen inn igjen i 2017

Med A Christmas for Carol har Rogaland Teater skapt en ny juletradisjon, og Stavanger har klatret inn på lista over byer der det ikke blir jul før folk har sett Dickens juleeventyr – som i vår versjon heter A Christmas for Carol.

Vi elsker alle universet Dickens skisser opp for oss. Londontåka, de burleske karakterene, de onde mot de gode, de rike mot de fattige, det eventyrlige og magiske! Hva om dette universet fra 200 år tilbake i tid også ligner på det vi skal møte i vår egen framtid? I ekte Dickensk ånd har vi laget et juleeventyr eller et eventyr om jul om du vil. Der tar vi en sniktitt inn i fremtiden og et tilbakeblikk på fortiden gjennom øynene til den menneskefiendtlige og kyniske karrierekvinnen Carol. På lik linje med Dickens udødelige julefortelling A Christmas Carol handler vår versjon om oss alle sammen, om vår virkelighet og den verden vi lever i her og nå. I bunnen av historien ligger som alltid budskapet om fordeling, omsorg for våre medmennesker, og om å nyte livet mens vi ennå vandrer her på jorden.

Tradisjonen tro ringer A Christmas for Carol julen inn igjen i 2017!

Nina Ellen Ødegård ble nominert til Heddaprisen for Beste kvinnelige skuespiller for sitt presise skuespillerhåndverk som den gjerrige Carol i A Christmas for Carol i 2016. Samme år ble forestillingen nominert til den gjeve prisen Årets forestilling.