Gå til Rogalandteater.no

PÅKLEDEREN

Category:

Av: Ronald Harwood Regissør: Torfinn Nag Scenograf- og kostymedesigner: Gjermund Andresen Dramaturg: Michael Evans Maskør: Jill Tonje Holter Lysdesigner: Trygve Andersen Oversetter: Torstein Bugge Høverstad Medvirkende: Even Stormoen, Espen Hana, Anette Hoff, Roar Kjølv Jenssen/Øyvind Angeltveit, Marianne Holter, Katharina Rudjord Teatertruppen består av: Tom Reidar Bratteli, Tom Stangeland, John Austvoll, Trond Dahl, Øyvind Brunvær Foto og visuelt uttrykk: Stig Håvard Dirdal Forlag: Nordiska ApS - København

LES MER

About

En komisk tragedie

I Påklederen inviterer vi deg backstage, der du får et innblikk i livet til et turneteater og deres heroiske forsøk på spille King Lear i blitzregnet under 2. verdenskrig.

Sir er en aldrende skuespiller og diva plaget av sykdom. Han er dyktig i sitt fag og en anerkjent Shakespeare-tolker. Men han er også en fallende stjerne og en selvopptatt tyrann, som påklederen Sebastian må stri med. Sebastian har vært Sirs påkleder gjennom 16 år, og oppfører seg som en blanding av Sirs hund og forelder. Han har et ambivalent forhold til sin leder, som han både beundrer og finner selvopptatt, men lurer både seg selv og andre om hans storhet. Etter mange år i kunstens tjeneste går Sir på en skikkelig smell etter å ha tøyd strikken for langt, og i stykket bestreber Sebastian seg etter beste evne å få Sir på scenen tidsnok til forestillingsstart.

Påklederen er både trist og morsom samtidig som den er rørende og gjenkjennbar. Det er et stykke for to store stjerner og våre eminente skuespillere Even Stormoen og Espen Hana er klar til å levendegjøre og skildre det ubalanserte forholdet mellom skuespilleren Sir og hans påkleder Sebastian.