Gå til Rogalandteater.no

KEISERENS SPLITTER NYE KLÆR

Category:

Av: Nina Godtlibsen Regissør: Nina Godtlibsen Scenograf og kostymedesigner: Therese Arildsdatter Riis Komponist: Arne Nøst Lyddesigner: Andreas Veire Musikkproduksjon: Frode Ytre-Arne og Svein Ragnar Myklebust Dramaturg: Michael Evans Koreograf: Dennis De Visscher Medvirkende: Cato Skimten Storengen, Lars Funderud Johannessen, Mette Arnstad, Marko Kanic, Roar Kjølv Jenssen, Ingrid Rusten Medlemmer fra Barne-og ungdomsteatret: Michael Collins, Nikolai Hult Simenstad, Martine Thornes, Ingrid Leinum Stormoen, Jens Cranner Dahle, Jørgen D. Dydland, Mina Gudbrandsen, Malin Christin Høines, Keanu McNeil Egeland, Brage N. Grindeland, Mie Margretha Velken Opsanger, Sanne Samuelsen

LES MER

About

Et gammelt eventyr i ny drakt

I vår har vi skreddersydd en forestilling for store og små som tar utgangspunkt i HC Andersens eventyrlige historie om Keiseren som var så jålete at han skiftet klær hver time. Vi har tatt oss den frihet og skrevet eventyret litt om og det har blitt til fortellingen om Keiserens splitter nye klær!

Har du lagt merke til at nesten alle eventyr starter med; Det var en gang for lenge siden… Det gjør ikke dette eventyret for det foregår her og nå. Men helt sikkert er det at det foregår østen for sol og vesten for måne. Der ligger nemlig et lite keiserdømme. Det er ikke mange mennesker som bor i dette lille riket, men de som bor der har det godt og de alle er veldig glade i sin gode Keiser.

Julius, som Keiseren heter, er ingen vanlig statsleder. Ikke en sånn som tenker på viktige politiske avgjørelser og andre alvorlige ting. Nei, vår Keiser er mest opptatt av kostymer, lek og moro og alt som er gøy. Dessverre koster alt som er gøy veldig mange penger og statskassen blir mer og mer slunken. Plutselig en dag dukker de to karismatiske bedragerne Coco og Valentino opp i det kriseramte keiserdømme og blir ansatt som hoffets trendkonsulenter. De tar seg godt betalt og avskaffer alt som er moro, men de lover også Keiseren å designe et kostyme som verden aldri før har sett…

«Ein sjarmerande og underhaldande parafrase over H C Andersens kjende eventyr» skriver Amund Grimstad i Klassekampen om Keiserens splitter nye klær. Les hele anmeldelsen her. Se trailer fra forestillingen her.